Historie

Nadat door de crisis in de twintiger jaren rond 1926 de LUXOR damesschoenenfabriek in Waalwijk moest sluiten, opende in het jaar 1927 Jos Pijnenburg zijn schoenenzaak aan de Heuvelstraat 13 in Tilburg in luxe dames en herenschoenen. In 1937 verhuisde de zaak via het Onze Lieve Vrouweplein naar de huidige locatie Korvelseweg 6. Daar stond de zaak lange tijd bekend als schoenmagazijn CRES. CRES stond voor Co√∂peratieve Rubber Economische Schoen en was een product van de bekende Hevea schoenfabriek. 

In 1950 kwam Nico Pijnenburg in de zaak en nam in 1961 de zaak over van zijn vader onder de naam CRES. 
Eigenlijk wilde Nico Pijnenburg liever de fotografie in, maar door het plotseling ziek worden van zijn vader besloot hij samen met zijn vrouw Bep Pijnenburg de zaak voort te zetten tot het jaar 1996. Nico Pijnenburg specialiseerde zich in pasvorm schoenen en modisch comfort wat in die tijd nog in de "kinderschoenen" stond.  Met name op het gebied van kinderschoenen is hij een pionier geweest in het mede-introduceren en verder ontwikkelen van het wijdtematen systeem. 

Commercie was niet de drijfveer, maar Nico Pijnenburg is meer een "vakidioot" en voetgezondheid staat op de eerste plaats. 
Naast het runnen van de winkel had Nico Pijnenburg ook een pedicuresalon. Ook was hij verbonden aan de Stichting Vakopleiding Schoenen (tegenwoordig Detex) waar hij voornamelijk de vakken materiaalkennis ,bevestigingsmethoden en pasvormwetenschappen gaf. Hij gaf ook les aan de pedicure opleiding, zowel theorie als praktijk. Vandaar ook dat het Hare Majesteit heeft behaagd om Nico Pijnenburg op 27 april 2002 te vereren met een koninklijke onderscheiding. Bep Pijnenburg stort zich al jarenlang met hard en ziel in het verkopen van schoenen, en doet dat nu nog met volle overgaaf. 

Sinds 1989 is zoon Sander vertegenwoordigd in de zaak en in 1991 werd hij medefirmant. Onder zijn leiding werd de zaak grondig verbouwd en werd het merkenpakket en de personele bezetting uitgebreid. Sander, die zich schoenconsulent mag noemen, handhaafde wel de formule waar Pijnenburg Schoenen nog steeds voor staat. Moderne en modische schoenen in diverse wijdtematen. 

Vanwege het 75 jarig bestaan en het vakmanschap heeft Sander Pijnenburg de bronzen legpenning van de Kamer van Koophandel mogen ontvangen. 

Pijnenburg schoenen, drie generaties lang een beste kijk op schoenen en bestaat inmiddels ruim 90 jaar!!

Pijnenburg Schoenen
Korvelseweg 6
5025 JH Tilburg
T. 013 - 542 05 77
E. Info@pijnenburgschoenen.nl